Näillä ohjeilla rakennat erinomaisen terassin

Näillä ohjeilla rakennat erinomaisen terassin

Terassin rakennusohjeet

Suomen kesä on lyhyt, joten rajallisista aurinkoisista, lämpöisistä päivistä on syytä ottaa kaikki irti. Monelle omalla terassilla syöminen, auringonotto tai saunanjälkeinen viilentyminen ovat kesän kohokohtia. Jos sinäkin mietit terassin rakentamista, lue ensin vinkit sen tekemiseen!

Valmistele huolella

Tarkista kuntasi rakennusvirastosta, tarvitsetko rakennuslupaa. Yleensä terassille ei tarvita erillistä lupaa. Laske menekkilaskurillamme, kuinka paljon puuta ja ruuveja tarvitset.

Tee perustus

Ensimmäiseksi on terassin kohdalta poistettava kaikki kasvusto. Tiiviille, routimattomalle alustalle voi tehdä pilariperustuksen eli asettaa betonisten pihalaattojen päälle pilariharkot. Varmista pitkän laudan ja vatupassin avulla, että kaikki ovat samalla korkeudella ja täytä ontot harkot valmisbetonimassalla.

Rakenna runko

Tee ulkokehä lankuista ja kiinnitä sitten välipalkit 500 mm välein. Jos haluat terassiin aidan, aseta tässä vaiheessa kaiteiden pystytolpat paikoilleen ja kiinnitä runkoon.

Kansi paikalleen

Tarkista ensin, että rungon mitat kulmittain täsmäävät. Kiinnitä sitten terassilaudat paikalleen etureunasta alkaen. Sopiva lautojen väli saadaan esim. asettamalla kynä kansilautojen väliin. Muista, että lautojen välit kasvavat hieman, kun puu kuivuu! Jos lauta siis on märkää ja painavaa, kannattaa käyttää pienempää väliä.

Tuleeko terassille portaat?

Sahaa reisilankut oikean mittaisiksi ja kiinnitä ne toisiinsa esim. kansilaudoituksesta jääneillä hukkapätkillä. Aseta reisilankkuelementit betonilaattojen päälle ja kiinnitä kaidetolppiin. Kiinnitä kansi- ja otsalaudat.

Aita viimeistelee terassin

Tee kaide-elementti ylä- ja alajuoksuista ja pystyrimoista. Ruuvaa kaide-elementtiin päätyrimat ja kiinnitä päätyrimoista kulmatolppiin. Kiinnitä päällyslauta.

Tarkemmat ohjeet terassin rakentamiseen löydät täältä.

Sileää lautaa vai uraprofiilia? Katso tyylikkäät kestopuu-vaihtoehtomme täältä.