Ants Voitka tekee töitä teknomusiikin tahtiin

28.4.2022

Höyläri Ants Voitka

Virosta kotoisin oleva Ants Voitka tuli Suomeen perhesuhteiden myötä. Nyt hän on toiminut joensuulaisella höyläämöllä seitsemän vuotta höylärinä ja arvostaa työtään paljon:

”Täytyy olla tyytyväinen, että on töitä. Ei tarvitse aamulla murehtia töiden puutetta”, hän kertoo.

Voitka meni peruskoulun jälkeen suoraan töihin. Hän oli koko elämänsä ajan tehnyt puutöitä ja isä metsurina toimi roolimallina metsäalalle. Ennen Suomeen muuttoaan hän ehti olla töissä virolaisella sahalla viisi vuotta.

11 vuotta sitten Suomeen muuttanut Voitka työskenteli ensi alkuun Sotkamon Talvivaarassa rakennustelineitä pystyttämässä, mistä hän siirtyi töihin Savonlinnaan. Kun työpaikka sitten meni konkurssin myötä alta, löytyi uusi työpaikka Joensuusta.

”– täällä sanottiin, että tule maanantaina töihin.”

”Tulin haastatteluun Joensuun Höyläyspalvelulle ja täällä sanottiin, että tule maanantaina töihin. Siitä se sitten alkoi”, Voitka kertoo.

Työ höylärinä on puiden höyläämistä, mutta Voitka mieltää työn olevan monipuolista: ”Joka päivä on erilaista ja työ ei ole yksiluinen”, hän kertoo. ”Työtehtäviä vaihdellaan aina välillä.”

”Kuuntelen konemusiikkia, teknoa. Se antaa työlle rytmiä ja kuutioita tulee!”

Voitka kertoo välillä laittavansa kuulosuojaimistaan hyvää musiikkia soimaan, jolla rytmittää puiden höyläämistä: ”Kuuntelen konemusiikkia, teknoa. Se antaa työlle rytmiä ja kuutioita tulee!”

Höyläämö siirtyi pari vuotta sitten PrimaTimberin omistukseen ja Voitka kertoo uuden omistajan mukanaan tuomien uudistusten parantaneen työympäristöä ja -olosuhteita.

”On uudistettu rakennusten ulkoasua ja tehty siistimmän näköistä. Lisäksi työntekijät kiinnittävät aiempaa enemmän huomiota paikkojen siisteyteen, mikä on tärkeää”, Voitka kertoo.

”Mukava porukka täällä on. Keskustelemme toistemme kanssa ja vitsailemme usein, ei ole tylsää ei mitään.”

Hän kertoo tulevansa hyvin juttuun höyläämön muiden työntekijöiden kanssa: ”Mukava porukka täällä on. Keskustelemme toistemme kanssa ja vitsailemme usein, ei ole tylsää ei mitään.”

Höyläri Ants Voitka viihtyy työssään: ”Kyllä minä tykkään olla täällä. En ole sellainen, että haluaisin juosta yhdestä paikasta toiseen. Jos mä paikasta pidän, haluan olla siellä.”

PrimaTimber Oy on osa Iivari Mononen -konsernia.

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uratarinat