Yhtiökokous: Iivari Mononen Group jatkoi vahvaa kasvuaan kotimaassa ja kansainvälisesti

20.4.2021

Iivari Mononen Group jatkoi vahvaa kasvuaan kotimaassa ja kansainvälisesti

Iivari Mononen -konsernin vuosikertomus ja tilinpäätös 2020 osoittavat yhtiön kehittyneen strategiansa mukaisesti. Konsernin liikevaihto nousi 85,7 miljoonaan euroon, kasvaen lähes 15 % edelliseen vuoteen verrattuna. Vaikeasta pandemiatilanteesta huolimatta myös yhtiön kannattavuus parani. Liikevaihdon ennätyksiä rikottiin konsernin kaikissa tytäryhtiöissä.

  • Hyödynsimme edellisvuosien yritysjärjestelyjen synergiaedut täysimääräisesti. Lisäksi kotimarkkinoiden kasvanut kysyntä siivitti kestopuuliiketoiminnan kasvuun, kertoo toimitusjohtaja Ari Mononen.

Konserni on panostanut vahvasti digitalisaatioon viime vuosina. Tehdyt investoinnit mahdollistivat nyt niin johtamiskäytäntöjen kuin toiminnanohjauksen uudistuksen tiukkojen koronarajoitusten aikana.

  • Investoinnit toiminnanohjauksen digitaalisuuteen jatkuvat. Näin varmistamme ketteryyden ja kannattavan kasvun jatkossakin. Maailma on muuttunut viimeisen vuoden aikana ja nämä toimintamallit ovat osa tulevaisuutta, muistuttaa Mononen.

Koronapandemian aikana vastuullisuuden merkitys on korostunut entisestään.

  • Henkilökunnan jaksaminen on välillä ollut äärirajoilla. Meille on ollut tärkeää huolehtia työntekijöidemme jaksamisesta ja terveydestä. Toimipisteissä ovat olleet tiukat hygieniaohjeet käytössä ja olemme hyödyntäneet etätyön mahdollisuuksia.

Vuoden aikana on lisäksi tehty koko konsernin toimintaan liittyvän hiilijalanjäljen laskentaa ja suunnitelmia toiminnan ympäristövaikutuksen pienentämiseksi.

  • Tavoitteenamme on olla hiilineutraali konserni vuoteen 2035 mennessä, Ari Mononen kertoo.

 

Kotimaisen, perheomisteisen Iivari Mononen konsernin palveluksessa työskentelee 219 henkilöä neljässä maassa. Siihen kuuluvat: 

  • pylväsratkaisuja tuottava Scanpole Oy, jolla on tytäryhtiöt Norjassa, Iso-Britanniassa sekä Ruotsissa.
  • kestopuutuotteisiin ja lujuusluokiteltuun puutavaraan erikoistunut PrimaTimber Oy, sekä
  • sähkönjakelu-, valaisin- ja televerkostojen ratkaisuja sekä palveluita tarjoava Exsane Oy

 

Lisätietoja:
Ari Mononen, toimitusjohtaja
Iivari Mononen Oy

Iivari Mononen Group -vuosikertomus 2020 ladattavissa täältä: https://www.iivarimononen.fi/yhtio/materiaalit/

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uutiset