Dimitri Klimov – Höyläävä jalkapalloilija

5.1.2022

Höyläri Dimitri Klimov

Dimitri Klimov on PrimaTimberin tuoreimpia työntekijöitä. Hänen työsuhteensa Karhunmäen höyläämöllä astui voimaan syyskuussa 2021: ”En ole vielä montaa kuukautta töissä ehtinyt olla”, sanailee savolaistaustainen herrasmies suhteestaan nykyiseen työnantajaansa.

Koulutukseltaan Klimov on urheiluhieroja, mutta kertoo tehneensä varsinaisia hierojan töitä niukasti, koska lähivuodet ovat kuluneet puoliammattilaisena jalkapalloilijana. Tutuksi ovat tulleet viheriöt viitossarjasta aina Veikkausliigaan saakka.

Tällä hetkellä Dimitri Klimov pelaa sisäjalkapalloa joensuulaisessa Riverballissa, joka kilpailee futsalin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Tämän lisäksi hän pelaa perinteistä ison kentän jalkapalloa Varkaudessa.

”Työkaverit ovat mukavia ja henki hyvä. Tosi hyviä tyyppejä on ympärillä”

PrimaTimberille

Joensuuhun höyläävä futari päätyi naisen perässä: ”Lapsi oli tulossa, ja sitä kautta tulin muuttaneeksi Joensuuhun”, Klimov kertoo. Hän ehti työskennellä paikallisella Karelia Ikkunalla ennen siirtymistään PrimaTimberin palvelukseen.

”Olin puuhommissa Varkaudessa sahalla pari vuotta, ja sitä kautta löytyy taustaa höylärin työstä. Puutyöt ja puuteollisuus ovat kiinnostaneet vuosia”, kertoo Klimov suhteestaan perinteikkääseen teollisuuden alaan.

Vasta muutaman kuukauden työskennellyt höyläri kertoo päässeensä hyvin työntiimellykseen mukaan: ”Työkaverit ovat mukavia ja henki hyvä. Tosi hyviä tyyppejä on ympärillä”, Klimov kuvailee työkavereitaan. Meluisassa höyläämössä täytyy töitä tehdä radiolliset kuulosuojaimet päässä: ”Työasioista näiden välityksellä jutellaan, mutta välillä saatetaan myös huumoria heittää väliin”, hän kertoo vapautuneesta ilmapiiristä.

Töiden jälkeen treeneihin

Klimov tekee työssään vähän kaikkea, mitä höyläysprosessissa eteen tulee. Vaikka höyläämön apulinjastot ovat osin automatisoituja, on työ paikoin fyysistä. Silti Klimov kertoo lähtevänsä työpäivän päätteeksi vielä treenaamaan: ”Kaikki työ on omalla tavallaan fyysistä”.

”Jotkut päivät saattavat olla raskaitakin, mutta itselle treenaaminen on aina ollut osa elämää. Jos vain aika riittää lapsien hoidosta, niin kyllä varmasti lähden treeneihin vielä töiden jälkeenkin”, Klimov kertoo painokkaasti.

”Työ on niin uusi, että tämä on osittain vielä opiskelua.”

Vasta muutaman kuukauden höyläämällä työskennellyt Klimov opiskelee höyläämön prosesseja käytännössä muiden työntekijöiden kanssa: ”Jatkuvasti tulee uutta”, hän kertoo.

Lähiaikoina Klimovin työtehtävät ovat olleet muun muassa höylättyjen puiden rimoittamista ja paketin tekemistä. Tämä tarkoittaa pienten puurimojen laittamista höylättyjen puiden väliin, että ilma pääsee kiertämään. Puunipusta tehdään paketti lisäämällä sen ympärille yhtiön logolla varustetut muovit sekä tulostettu tuotekortti, josta selviää, millaista puuta paketissa on. Klimovin työtä on myös tietokoneella lappujen tulostaminen.

Jalkapalloa ja perhe-elämää

Dimitri Klimov saa vastapainoa arkeensa perheestään ja liikunnasta: ”Tapani rentoutua työstä on, kun pääsee vähän harrastamaan liikuntaa ja olemaan lasten kanssa – vaikka lasten kanssa touhuaminen saattaa joskus olla kaukana rentoutumisesta, mutta ainakin pääsee irti työelämästä”, kahden lapsen isä Klimov kertoo hymy suupielessään.

Tulevaisuudelta Klimov odottaa jatkuvuutta työuralleen: ”Ylipäätään, on mukavaa olla töissä”, hän sanailee.

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uratarinat