Höyläri Jukka-Pekka Lahti viihtyy työssään PrimaTimberillä

19.2.2022

mies hymyilee

Höyläri Jukka-Pekka Lahti on pitkän linjan puutyöläinen. Peruskoulun jälkeen hän opiskeli ajoneuvomekaanikoksi, mutta päätyi isänsä kautta höylääjäksi.

”Isäni teki tuntitöitä eräälle ovifirmalle sekä Karelia-Ikkunalle ja houkutteli minutkin mukaan. Jossain vaiheessa siirryimme molemmat ikkunatehtaan palkkalistoille”, Lahti kuvailee ajautumistaan puutöiden pariin.

”Käytännön kautta olen koulutukseni alalle saanut.”

Karelia ikkunalla työkokemusta kertyi 22 vuotta. Hän eteni siellä tiiminvetäjäksi vastaten höylälinjojen käytöstä, ja oli myös pystyttämässä yhtiön toista tehdasta Joensuuhun. ”Olin vähän niin kuin työnjohtotehtävissä.”

”Mukava paikka tämä on töitä tehdä ja olla”

Ikkunapokien höyläämisestä Lahti siirtyi viitisen vuotta sitten nykyiseen työpaikkaansa. ”2017 tulin tähän höyläämölle, joka oli silloin vielä toisen firman omistuksessa. Työ on ihan samaa edelleen, vaikka omistaja on vaihtunut.” Lahti on koko tuon viiden vuoden ajan ollut työssä automaattilinjalla toimien linjan pääkäyttäjänä.

Höylälinja on pitkälti automatisoitu, mutta myös käsityötä tarvitaan laadukkaan lopputuloksen saamiseksi — muun muassa paketoinnissa linjan loppupäässä. ”Lisäksi raakkikappaleiden sivuun lajittelussa vaaditaan tarkkaa silmää” Lahti kuvailee tehtäviään.

Työntekijän tehtävänä on lisäksi asetteiden ja terien vaihtaminen höylään kulloisenkin höylättävän tuotteen mukaisesti.

”Mukava paikka tämä on töitä tehdä ja olla. Ei tänne ole vaikea aamuisin töihin tulla”, Lahti kuvailee työpaikkaansa. ”On mukavat työkaverit, ja kymmenen henkeäkö meitä on täällä, niin se on ihan sopiva määrä.”

Työlle vastapainoa höyläri Jukka-Pekka Lahti saa vaihtelevista kotiaskareista: ”Rintamamiestalossa kun asuu, niin on siinä ihan tekemistä. Talvella uunin lämmitystä ja lumenluontia. Kesäisin polttopuiden tekoa ja nurmikon ajamista.”

PrimaTimber Oy on osa Iivari Mononen -konsernia.

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uratarinat